GALACTICA EVRENİ

Üye iseniz "GİRİŞ YAP" a tıklayınız. Değilseniz "KAYIT OL" a tıklayınız. Bir isim ve Soy isim şeklinde lütfen.

Join the forum, it's quick and easy

GALACTICA EVRENİ

Üye iseniz "GİRİŞ YAP" a tıklayınız. Değilseniz "KAYIT OL" a tıklayınız. Bir isim ve Soy isim şeklinde lütfen.

GALACTICA EVRENİ

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Galactica Evreni Yaşam Savaşı Verenlerin ve 1 Numara olmaya Çalışanların Yeridir. Eğer Zayıf ve Cesaretsiz isen Geldiğin yere Geri Dön!

DOST SİTELER

REKLAMLAR

Siteni Ekle
KOTA SORUNU

Cuma Mart 27, 2009 10:31 am tarafından Acantie Nawe

arkadaşlar kota sorunu yüzünden nisan ayına kadar(nisan 1), yani 4 gün boyunca internete giremeyeceğim. Nete girer girmez eksiklikler en kısa sürede hazırlanacaktır. Bu süre zarfında başvurularla Loress venter ilgilenecektir ne de olsa yöneticilerimizden biri Smile Loress sana emanet ha site Smile

not:belki cafeden girerim ama site çalışması yapamam

Yenilik ve Güncellemeler

Cuma Mart 13, 2009 11:27 am tarafından Acantie Nawe

Site de olan yenilik ve güncellemeler buradan duyrulacaktır.

Oyun ve Savaş sistemleri sadece Karakter Açmış üyelerin okuyabileceği şekilde ayarlanmıştır. Bu sayede üye olup da sistemimizi yürütmeye kalkanların, en azından karakter açmış üyeler arasından olduğunu anlaşılacaktır Smile

Forum üyelerce izlenebilir ama konunun içeriğini göremezler.


Oyun Sistemi …

[ Okuma komple ]

    10 Soruda Çikolata

    Acantie Nawe
    Acantie Nawe
    Yüce Başkan
    Yüce Başkan


    Kadın Mesaj Sayısı : 175
    Yaş : 36
    Nerden : Amon
    Kayıt tarihi : 10/03/09

    Kimlik Kartı
    Kredi: 500.000
    Seviye:
    10 Soruda Çikolata Left_bar_bleue3/2110 Soruda Çikolata Empty_bar_bleue  (3/21)
    Kademe:
    10 Soruda Çikolata Left_bar_bleue4/410 Soruda Çikolata Empty_bar_bleue  (4/4)

    10 Soruda Çikolata Empty 10 Soruda Çikolata

    Mesaj tarafından Acantie Nawe Ptsi Mart 23, 2009 8:49 pm

    Çikolatanın zararı mı çok, faydası mı?


    • Bir gıdanın zarar ve faydasından bahsederken tüketilen miktarı çok önemli. Çikolata bir ihtiyaç. Beyinde serotonin salgılanmasına yardımcı oluyor.

    • Özellikle bitter çikolata yeşil çay ve üzüm kadar bağışıklığı güçlendiriyor, antioksidan etkisi var. Yapılan araştırmalara göre günde 50 ila 70 gram bitter çikolata yemenin bir zararı yok.

    Mevzunun kalori yönünü göz ardı etmeyin!


    • Çikolatayı şişmanlatır diyerek bir kenara koyamayız. Nedenlerini doğru belirlemek gerekir. Fındık, fıstık gibi yemişlerle birleştiğinde kalorisinin arttığını ve özellikle kilo sorunu olan kişilerde obeziteye neden olduğu bir gerçek.

    • Günde 150 gram çikolata yemek tabii ki zararlı. Eğer bitter dışında çikolata yeniliyorsa 50 yerine 25, 70 yerine 35 gram yani yarı yarıya tüketilmeli.

    Mutluluk veriyor mu?


    • Çikolata mutluluk verici, endorfin hormonlarının seviyesini artırıyor, tadı da güzel... Çikolatanın kadınları daha mutlu ediyor.

    En çok hangi tür çikolataları tüketiyoruz?


    • Pazar araştırması yapan Nielsen'in verilerine göre Türkiye'de en çok bireysel tüketime yönelik kare, baton ve tablet formatında çikolatalar tüketiliyor.

    • İkramlık çikolatalar ise en çok tüketilen ikinci çikolata. Türkler en çok sütlü ve Antep fıstıklı çeşidini tercih ediyor. Fındık ve bitter çikolatalar onları takip ediyor.

    Çikolata nasıl saklanmalı?


    • Çikolatada bulunan kakao yağı çok özel ve hassas bir kristal yapıya sahip. Bu yapıyı korumak için çikolata ve çikolatalı ürünlerin 18-22 derece arasında muhafaza edilmesi gerekiyor.

    • Işık ve sıcaklık çikolatanın düşmanı. Direkt suni ışık ve güneş ışığı çikolataların eriyerek bozulmasına ve acılaşmalarına yol açıyor. Çikolatayı saklamakla ilgili yaygın bir yanlış da buzdolabında saklanması.

    • Buzdolabının sıcaklığı 10 derecenin altında olduğu için kristal yapıyı bozarak çikolatanın fiziksel kalitesini olumsuz yönde etkiliyor. Çikolatayı buzdolabında saklamayın!

    En sağlıklı çikolata hangisi?


    • Uzmanların bu soruya yanıtı ‘Bitter çikolata'. Bunun nedeni de şöyle açıklanıyor: 'Şeker oranı düşük, kakao oranı yüksek, katkı maddesi az.'
    Acantie Nawe
    Acantie Nawe
    Yüce Başkan
    Yüce Başkan


    Kadın Mesaj Sayısı : 175
    Yaş : 36
    Nerden : Amon
    Kayıt tarihi : 10/03/09

    Kimlik Kartı
    Kredi: 500.000
    Seviye:
    10 Soruda Çikolata Left_bar_bleue3/2110 Soruda Çikolata Empty_bar_bleue  (3/21)
    Kademe:
    10 Soruda Çikolata Left_bar_bleue4/410 Soruda Çikolata Empty_bar_bleue  (4/4)

    10 Soruda Çikolata Empty Geri: 10 Soruda Çikolata

    Mesaj tarafından Acantie Nawe Ptsi Mart 23, 2009 8:51 pm

    Migreni tetikler mi?


    • Migren hastalarında Phenolsuphotransferase adı verilen enzimin yetersiz olduğu bilimsel araştırmalar sonucu saptandı.

    • Çikolata ise damarları açarak bu enzimin daha çok harcanmasına neden oluyor. Aşırıya kaçmamak kaydıyla migren hastaları da çikolata yiyebilir.

    Çikolata bağımlılık yapar mı?


    • Mutluluk sağladığı ve lezzetinden dolayı bağımlılık yapıyor. Uzmanlar bu bağımlılığın psikolojik olduğunu söylüyor.

    Dünyanın en pahalı çikolata hangisi?


    • Danimarkalı Knipschildt tarafından üretilen Chocopologie'nin dünyanın en pahalı çikolatası.

    • 1999 yılında üretilmeye başlanan el yapımı çikolatada Fransız siyah truffle dünyanın ünlü çikolata markası Valrhona'nın kakaosuyla kaplandı. Tanesi 250, yarım kilosu ise 2 bin 600 dolar!

    Evde çikolata yapılabilir mi?


    • Yetkililer bunun pek mümkün olmadığını söylüyor. Çünkü çikolata yapımının her aşamasında belli sıcaklık değerleri gerekiyor.

    • Uzmanlar ‘Evde bunu sağlama imkanı yoktur. Çikolata üretim aşamasında yüksek sıcaklıkta şiddetli karıştırma ve dövme işlemi için endüstriyel makinelere ihtiyaç var. Bu aşamada çikolata karışımı karıştırılıp dövülerek hem havalandırılır hem de lezzet ve aroma gelişimi sağlanmış homojen çikolata hamuru elde edilir' diyor.

    • Çikolata yapamasanız da sosunu hazırlayabilirsiniz

    Çikolata ganaş

    Malzemeler: 400 gr. tatlı bitter çikolata; 250 ml. taze krema; 1 çorba kaşığı toz şeker (gerekirse).

    Yapılışı: 1. Çikolataları çok ince olarak doğrayın veya rendeleyip çelik ya da Pyrex bir tas içine koyun.

    2. Kremayı şekerle birlikte bir kap içinde ısıtıp kaynar kaynamaz çikolataların üzerine dökün.

    3. Bir çırpıcıyla krema ve çikolataları önce dikkatlice karıştırın, ardından çırparak homojen bir sos elde edin.

    KAYNAK:
    http://fotohaber.ekolay.net/detay.aspx?kid=53&id=2360&rid=3FEFE9E5B044470EA46FF2C861FBF290

      Forum Saati Cuma Mayıs 10, 2024 5:59 am